About Stuff Linkies Fanfic Journal

Thursday, September 29, 2011

Let's Learn Korean ! : Number 11-20



Holla - holla !

\\Bismillahirrahmanirrahim// Okay. Hari ni Hana bersikap agresif sikit dekat sekolah , tadi dekat sekolah Hana siap bukak kasut nak baling kasut tu dekat sorang mamat . Sebab dia punya mak lah yang telah buat kawan² Hana termasuk Hana menangis tadi . Nasib baik la ada orang halang Hana , kalau tak de orang halang Hana dah lama kasut yang berjenama Jazz yang bersaiz 8 tu kena kepala mamat tu . Baru padam muka kau ! \HAHA !/ . Outoftopic . Harinie Hana memey rajin nak sambung lesson yang Hana ajar harituh . Dah lama Hana tak continue lesson yang Hana ajar kan ? Jom kita mula belajar sekarang ! Siapa nak belajar , angkat tangan cepat !


11 ( Eleven )
Sib.il : 십일


12 ( Twelve )
Sib.i : 십이


13 ( Thirteen )
Sip.sam : 십삼


14 ( Fourteen )
Sib.sa : 십사


15 ( Fifteen )
Sib.o : 십오


16 ( Sixteen )
Sim.nyuk : 십육


17 ( Seventeen )
Sib.chil : 십칠


18 ( Eighteen )
Sib.pal : 십팔


19 ( Nineteen )
Sib.gu : 십구


20 ( Twenty )
Seu.mul : 스물

Okay , Hana penat menaip plus asyik buka kamus korean ni sebab nak buat rujukan . Byebye .. Sorry lah kalau apa yang Hana ajar ni salah . Hana just ikut apa yang kamus korean ni tulis :]


Credit to : Pocket Korean Dictionary + Google Translate + Korean Keyboard

2 comments :

Fatin said...

pocket korean dictionary?beli eh?

♔ RΛIHΔΝAH ΑRІFҒ said...

Yup . Beli ..