About Stuff Linkies Fanfic Journal

Thursday, April 11, 2013

Review Novel : Lazuardi - Nasz


Muka Surat : 629
Tempoh : Kurang 48 jam.

Assalamualaikum.

Sebenarnya, sudah sekian lama aku tak beli novel. Selama ni aku pinjam sepupu/ kawan aku punya novel je. Tak pun aku baca novel secara online. Tapi ntah mengapa, hati aku tergerak nak beli novel ni masa aku jalan-jalan dekat Popular Bookstore.

* * * *

First imperisson, secara jujurnya kalau nak di tengokkkan pada kulit depan novel ni, aku tak akan beli novel ni sebab kulit dia gambar macam novel kanak-kanak. "Well. Aku kan dah dewasa la katakan. Mana baca novel kanak-kanak dah. LOL." Tapi selepas aku baca sinopsis dekat belakang novel ni, aku tertarik nak membelinya. Jadi, "Don't judge a book by its cover."

Watak, dia memang menarik. Dengan perangai unpredictable si Shark tu dan di campur pulak dengan perangai Odie yang selalu asdfghjkl tu boleh membuatkan Anaz ni 'gila'. Bukan sahaja Anaz je boleh jadi gila. Aku yang membacanya pun boleh jadi gila. 

Favourite part bagi aku lah kan, part Shark ajak Anaz pergi camping. Sumpah kelakar laa. Tu part yang akhir sekali. Comel je mereka berdua ni. Aku yang membacanya boleh bayangkan keadaan macam dalam novel tu dan membuatkan aku senyum seorang diri sampai ke telinga.

Komen aku, so far so best novel ni.. Bagi aku lah. Cara penyampaian dia mudah untuk difahami. Yang paling best, si penulis ni guna gaya bahasa yang sempoi. Gaya bahasa yang selalu anak muda, macam aku cakap dalam kehidupan seharian. Tapi! Aku paling menyampah semua part si Ain tu. Puihh! Aku tak nak cerita apa-apa pasal part Ain tu. Nanti spoil la kan.. Nak tahu kenapa aku menyampah, beli dan bacalah novel ni. Insya Allah korang takkan rugi membelinya ;)



I wish I can get someone special like Shark. OMG! He's too sweet and cool and caring and asdfghjkl. Damn! I don't know how to describe him. 




6 comments :

nur athirah said...

lazuardi super best!!!

ahhh shark! *melting~ haha ;)

Anonymous said...

Hi colleagues, its enormous paragraph on the topic of teachingand fully defined, keep it up all the time.



My blog post ... クロエ ハンドバッグ

Anonymous said...

Good post. I learn something totally new and challenging
on websites I stumbleupon every day. It will always be interesting
to read through content from other writers and use something
from their web sites.

my weblog: http://wiki.ru.wowmod.eu/

Honey Mitsukuni said...

best sgt novel nih,, memang cover dia camtuh...tapi cerita dia memang membuatkan kite jatuh hati...tapi sempat bace separuh je...^^

Ros Diana said...

<3 it . muahahha . shark <3 anaz .

Salhah Suhot said...

Now i remember who ain is.
.
Memanh menyampah gila la kat dia. Rasa nak bagi penampar je.