About Stuff Linkies Fanfic Journal

Thursday, October 25, 2012

Tutorial : Mini + Cute Music Player


Bismilahirrahmanirrahim. Assalamualaikum dan hello guise!

"Huaaa..." *mengeliat + menguap* Hana masih mengantuk actually sebab semalam tidur pukul satu. Well, Hana tidur pukul satu sebab syok sangat baca novel yang Balqis bagi pinjam. Tajuk novel tu Keranamu Aku Rela dan pengarang novel tu ialah Sania Yasmin. Seriously Hana nak cakap neh, novel tu banyak sangat bab keluar air mata. Perghh.. Malam semalam feel habislah membaca novel tu. Non-stop keluar air matanya. Sampai dah sembab mata Hana neh sebab menangis. Hikhikhik.. 

Kay, hari neh Hana nak buat satu tutorial. Tutorial neh senang je nak buat. Kalau korang nak music player kiut dan mini macam neh, ikutlah tutorial neh. 




1. Buka website http://kiwi6.com. Dan korang upload lagu yang korang nak dimainkan di music player tu. Macam Hana, Hana download lagu Super Junior KRY - SKY.

2. Lepas korang dah habis upload lagu tu, korang tekan link sebelah lagu tu. Nanti link tu direct pergi ke link yang korang harus copy. [Copy DIRECT HOTLINK]


3. Lepas tu, korang pergi pulak ke website http://www.strangecube.com/audioplay/ . Paste URL lagu tadi, dan copy code yang dah dia bagi.

4. Then korang paste la dekat mana korang nak letak music player tu.

Hokay! Senangkan nak ikut tutorial neh. Btw, kalau tak faham, tanya je Hana. Insya-Allah Hana akan cuba sedaya upaya untuk menjawab soalan tu. Jyeahh~ Hari neh cuti sekolah. Pewitt... Assalamualaikum, ppyong dan sayonaraa..

3 comments :

Nadrahh said...

Hannnnaaaaaa! Kalau guna url youtube boleh?

♔ RΛIHΔΝAH ΑRІFҒ said...

Tak boleh..

aifaroslan said...

Hana , thanks sangat-sangat ! hihihi
akhirnya jumpa new style punya . Thank you so much :D