About Stuff Linkies Fanfic Journal

Thursday, March 07, 2013

Tutorial : Billy Music Player [Tumblr Style]


Assalamualaikum, annyeong dan helo!

Wokeyy. Hari ni aku nak buat tutorial pasal music player yang selalunya korang jumpa dekat Tumblr. Aku tahu dah banyak tutorial pasal player ni dekat google. Tapi aku saja je nak menyemak dalam senarai dekat google tu. LOL! Rupa music player tu macam ni..


1. Buka website https://kiwi6.com . Dan korang upload la lagu yang ada dalam PC korang. Macam aku ni, aku download lagu BAP - One Shot. Lepas dah download tu, korang ikut macam dalam printscreen ni.


2. Lepas dah tekan link tu, copy DIRECT HOTLINK.


2. Korang buka pulak website http://www.sheepproductions.com/billy/ . Tadi korang dah copy URL link kan? Haaa.. Ikut print screen ni.


3. Then, tekan Generate Code. Lepas tu korang copy code yang panjang tu lepas tu paste dekat tempat yang korang nak letak player tu.

Haaa.. Senangkan tutorial ni. Kalau ada benda tak faham, tanya aku okay ;) Blah dulu. Assalamualaikum, ppyong dan sayonara.

3 comments :

bubuchacha said...

awak, awak pengguna blogskin kan, tahu tak macam mana nak buat comment? sy buat banyak kali asyik error, buntu sangat T_T

♔ RΛIHΔΝAH ΑRІFҒ said...

tak. saya bukan pengguna blogskin. saya pakai simple template je.
sorry tak dapat nak tolong :'(

Anonymous said...

DcoJgvPkcCdi [url=http://adidas51.webnode.jp/]ナイキ air[/url]EryPcpQiiBna [url=http://nikeonline.blog.fc2blog.net/]nike[/url]ZviOzcEssPfy [url=http://nikeair350.blog.fc2.com/]nike シューズ[/url]LbxTpiZisNev [url=http://nikeshose.blog.fc2.com/]nike スニーカー[/urlRzuPqjHsgAje [url=http://nikeonlie11.blog.fc2blog.net/]ナイキ[/url]MzkBmzEsfTaj [url=http://ナイキシューズ.seesaa.net/]ナイキ フリー[/url]OvjAvlZwcHqt [url=http://シューズナイキ.seesaa.net/]nike[/url]DmvJurWokYer [url=http://nikeair11.seesaa.net/]ナイキ[/url]SejGthHatFfu [url=http://niker.seesaa.net/]スニーカー nike[/url] PwrYcjFhvIcx [url=http://nikeshose11.blog.fc2.com/]free nike[/url]XfyZxwRynJwd